Kringloopwinkel weer geopend, alleen op afspraak 

ERMELO - Stichting De Boeldag en de Kringloopwinkel zijn in gesprek om de opslag van meubilair en andere spullen te verhuizen van de Fokko Kortlanglaan naar de Lokhorstweg 9/9a.

,,Het liefst zouden we een pand, alles in één willen en we zijn dan ook al langer op zoek naar een andere, grote ruimte,” vertelt Dick Hoogenboom namens het bestuur. De organisatie maakte al jaren gebruik van een aantal schuren. ,,Niet ideaal en efficiënt. Nu hebben we een optie op een ruimte van zo’n 1000 m2 op het industrieterrein.” Hoogenboom ziet dat echter niet als locatie voor de winkel en dat laat het bestemmingsplan ook niet toe. Wel is er perifere detailhandel toegestaan. Dat betekent dat volumineuze goederen zoals meubelen verhandeld mogen worden. Verder geeft het bestemmingsplan ook de mogelijkheid om deze goederen op te slaan, te sorteren en te repareren.

Hoogenboom legt uit dat de opslag in schuren, vaak op boeren erven, vaak voortkwam vanuit kerkelijke overwegingen. ,,Maar dat is in de loop der tijd veranderd. Het is mooi dat we nu één ruimte krijgen en zo efficiënter kunnen werken.” Overigens is er nog veel onzeker over de jaarlijkse Boeldag. ,,We hebben hierover al overleg gehad met de gemeente, maar er worden nog geen vergunningen afgegeven.” COVID-19 zorgde ervoor dat ook de Boeldag in september niet door kon gaan. Het lijkt voor dit jaar nog ver weg. ,,Maar veel dingen moeten al in een vroeg stadium worden geregeld,” aldus het bestuurslid. ,,De boel staat nu gewoon letterlijk stil.”

Wat wel doorgaat is de Kringloopwinkel. Sinds dinsdag is de winkel aan de Burgemeester van Oordtstraat 30 weer open voor publiek. Wel moet men zich 4 uur van tevoren aanmelden. Reserveren kan via telefoonnummer 0341 550123 of 06 12530641. Er worden bezoektijden van een half uur aangehouden. De Kringloopwinkel is open van dinsdag t/m vrijdag van 09.30 tot 12.30 en 13.30 tot 16.30 uur. Zaterdag is de winkel open van 09.30 tot 12.30 uur.