Gemeente wil culturele organisaties helpen

ERMELO - De culturele sector is één van de hardst getroffen sectoren in de coronacrisis. Ook in onze gemeente heeft dat helaas gevolgen voor deze zo belangrijke sector. ,,Omdat we elkaar maar weinig ontmoeten, weten we niet goed hoe het iedereen gaat, welke zorgen er zijn en of hulp nodig is," zegt beleidsambtenaar Sam Janssen namens de gemeente Ermelo.

Daarom heeft men samen met het Cultuur Platform een vragenlijst opgesteld. Hiermee wil de gemeente Ermelo meer zicht krijgen op de huidige situatie en over de verwachtingen voor de toekomst. Janssen: ,,Ook horen we graag of er ondersteuning nodig is en welke. We vragen alle culturele organisaties in Ermelo om de vragenlijst voor 12 april in te vullen." Het invullen duurt ongeveer 10-15 minuten.

Steunpakket voor de cultuursector

Evenementen werden afgelopen jaar van de agenda gehaald en bijna alle culturele organisaties hebben de deuren moeten sluiten. De financiële steun van de Rijksoverheid was niet altijd toereikend. En ook de oplossingen van de sector zelf zijn vaak alleen een doekje voor het bloeden. Het doet pijn om niet meer samen cultuur en erfgoed te kunnen maken of te beleven. De schade en de gevolgen zijn enorm. Maar de wil om samen aan de toekomst te werken is nog nooit zo groot geweest.

Behoud van lokale cultuur

Omdat de ondersteunende maatregelen (NOW, TOZO, TOGS) de zwaar getroffen cultuursector niet voldoende helpen, zijn er steunpakketten voor de culturele en creatieve sector opgezet door de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit bedrag is beschikbaar gesteld aan gemeenten. ,,Wij gaan deze extra middelen dan ook gebruiken om de lokale culture organisaties in stand te houden." Is jouw organisatie door de coronacrisis in de problemen gekomen? Vinden activiteiten niet plaats en dalen de eigen inkomsten? Janssen wil graag in gesprek om te kijken of de steunpakketten kunnen helpen. Neem hiervoor contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 39 26 83 76.