Bomen weg tijdens herinrichting Markt

ERMELO – De gemeente gaat de Amaliaboom, die nu nog op de markt staat, verplaatsen. De Koningslinde, geplant ter gelegenheid van de geboorte van prinses Amalia, wordt verplaatst naar het Arie van der Meijdenplantsoen.

Het plantsoen waar de boom een nieuwe plek krijgt, ligt tussen de Horsterweg en de Torenlaan. Binnenkort start de gemeente met het voorbereidende werk voor het vernieuwen van de Markt. De boom wordt verplaatst om deze te beschermen tijdens de werkzaamheden want de gemeente vindt het belangrijk dat de boom behouden blijft. De Amaliaboom is goed verplantbaar en kan op haar nieuwe plek tot volle wasdom uitgroeien, aldus de gemeente. De Horsterweg, in de Groenvisie opgenomen als hoofdgroenstructuur, krijgt met de Amaliaboom een prachtig stuk groen. Maar er kunnen nog meer bomen bij. Daarom worden er ook nog vier lindebomen langs de Horsterweg ter hoogte van het Arie van der Meijdenplantsoen geplaatst. Het is de start van het planten van bomen ter compensatie van gekapte bomen op de Markt. Ook wordt zo de groenstructuur langs de Horsterweg versterkt.

Markt

De Amaliaboom wordt begin april verplaatst. Daarbij wordt overigens ook fe fijnbladige es weggehaald, die nu nog aan de achterkant van de Expert staat. Bij de nieuwe inrichting van de markt wordt er volgens de gemeente rekening gehouden met het klimaat. Op verschillende plekken komen er nieuwe bomen en ander groen.