Ouderen in de bloemen

ERMELO - Koppe Begonia's uit Ermelo verraste bewoners van de Zorggroep Noordwest Veluwe met een ware bloemenzee. De begoniakwekerij schonk maar liefst vierhonderd begonia's in allerlei kleuren aan de verschillende zorglocaties van de zorggroep. Een groep enthousiaste vrijwilligers zorgden voor een goed georganiseerde distributie over de elf locaties van Putten tot Nunspeet.

Het Ermelose bedrijf kweekt de begonia's voor veredeling. Vervolgens zocht men een goede bestemming voor de planten. Zo kwamen ze bij de ouderen in de regio. Rond het middaguur waren alle begonia's verdeeld over de bewoners. Deze waren aangenaam verrast; niet alleen vanwege de mooie plant, maar ook door de vrolijke kleuren. Zelfs de wens van een mevrouw die zei 'Doe mij maar een witte', kon worden vervuld. De ouderen zitten bij de zorggroep dus niet achter de geraniums, maar tussen de begonia's die ook nog eens lokaal gekweekt zijn.

Familiebedrijf

Het familiebedrijf Koppe bestaat al sinds 1910. OUderen herinneren het zich nog wel want het eerste kassencomplex stond in het centrum van Ermelo, waar nu het gemeentehuis gevestigd is. Marinus Koppe werkte met drie kinderen samen in het bedrijf. In 1974 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan de Fazantlaan. Zoon Herman Koppe (sr.) zette het bedrijf vervolgens voort. Na het vroege overlijden van zijn vader in 1979 ging zoon Bert op jonge leeftijd alleen verder. Kortom; een echt familiebedrijf van generatie op generatie. Inmiddels is het drie generaties oud en heeft het ook vestigingen elders. Maar nog altijd is het hoofdkantoor in Ermelo gevestigd.