Game toont schatkamers van Gelderland

ERMELO – Spelers reizen met behulp van Virtual Reality door de tijd met Gelderse historische objecten en beleven spelenderwijs het verhaal van Gelderland. Dit is een pilotproject op Christelijk College Groevenbeek.

Het Nieuwe Kader uit Arnhem heeft in opdracht van Erfgoed Gelderland een VR-game ontwikkeld om historische informatie in spelvorm over te brengen. Het spel is ontwikkeld in samenwerking met een aantal Gelderse erfgoedinstellingen (o.a. museum Het Pakhuis in Ermelo) onder de naam ‘Schatkamers van Gelderland’.

Schatkamer

Docenten van Groevenbeek hebben aangeboden mee te helpen aan de ontwikkeling van dit geschiedenisproject door het te testen. Met de uitkomsten van de test kan het project bijgesteld worden en dan gaat ‘Schatkamers van Gelderland’ een tour maken langs verschillende musea in Gelderland. Tegelijkertijd worden er een aantal educatieve opdrachten van museum Het Pakhuis getest. Zo ontdekken de leerlingen hoe een archeoloog aan het werk gaat.

Testpersonen

Vandaag en morgen staat er in de school een proefopstelling van de reality game waar leerlingen als testpersonen meewerken aan dit project. De proefopstelling is zo ingericht dat leerlingen in tweetallen eerst langs 2 of 3 testopstellingen van Museum Het Pakhuis lopen en daarna de VR-game spelen.