Michiel Fokkelman zet handtekening onder akkoord

ERMELO/ REGIO - Maandagmorgen is het Muziekakkoord Noordwest Veluwe ondertekend. In dit akkoord, dat onderdeel vormt van Méér Muziek in de Klas Lokaal, zijn de ambities vastgelegd voor structureel muziekonderwijs in de gemeenten Elburg, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Putten.

Scholen, muziekverenigingen, kinderopvang, culturele partijen, muziekaanbieders, PABO's conservatoria, CultuurOost en de vijf gemeenten starten een intensieve samenwerking met als gezamenlijk doel; ieder kind in de regio zowel op school als in de vrije tijd in aanraking brengen met muziek. Per gemeente is een actieplan geformuleerd dat aansluit bij de lokale wensen en ambities. In verband met de geldende corona maatregelen werd het oorspronkelijke feestelijke programma verruild voor een ondertekening in kleine kring in de Raadszaal van het Stadhuis van Harderwijk.

Vlag

Als vertegenwoordigers van alle deelnemende partijen uit Ermelo hebben Michiel Fokkelman (namens de scholen) en Marjanne Bon (namens Crescendo en Excelsior) het akkoord ondertekend. ,,Deze regio kent een lange muziektraditie en daarom het is extra mooi dat het 20e Méér Muziek in de Klas Muziekakkoord juist hier, op de Noordwest-Veluwe, wordt ondertekend," zegt Janneke van der Wijk, vice voorzitter van de landelijke Méér Muziek in de Klas organisatie. De wedstrijd onder de deelnemende scholen om de vlag te ontwerpen voor Méér Muziek in de Klas Noordwest Veluwe is gewonnen door de Gabriëlschool uit Putten. Maandagmiddag heeft niemand minder dan Hare Majesteit de Koningin, erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, de winnende vlag in ontvangst genomen. Zij bezocht Radio Kootwijk als onderdeel van het programma #50 dagen Muziek.