'Nieuwe onderdelen passen bij zorgdorp'

ERMELO - Heel TrailRunnend Nederland staat te popelen om weer te mogen beginnen. Met de stapsgewijze versoepelingen en het goede bericht van het demissionaire kabinet dat ’organisatoren sportwedstrijden na 1 juli mogen opstarten’ vindt 4 september de langverwachte editie van de Veluwse TrailRun weer plaats. Gezien de ‘voetprint’ van een TrailRunner en de overvloedige beschikbare ruimte op de Veluwe (achtertuin van de gemeente Ermelo) moet het zeker kunnen en zijn we dan ook volop bezig om de Veluwse TrailRun weer ‘veilig’ te organiseren.

TrailRunners kunnen kiezen uit de afstanden 10km, 16km, 23km of 30km. De twee langste afstanden gaan langs en door het ‘Solse Gat’. TrailRunners kunnen hun parkoers volgen doordat de Trails volledig zijn uitgezet met herkenbare tekens. Tevens krijgen deelnemers aan de 23km en 30km via een link het GPX-bestand van de Trails toegestuurd. Deze kunnen dan middels een Carmin- of Polar GPS-horloge geinporteerd worden. 

Zorgdorp

,,Een van de twee nieuwe onderdelen waar we als organisatie trots op zijn is de 1km voor verstandelijk beperkten," vertelt organisatie Gerard Peek. ,,Zij kunnen ‘gratis’ inschrijven en dit onderdeel start als eerste op 4 september. Meer dan toepasselijk in Ermelo als zorgdorp. Deze groep deelnemers zal in een apart onderkomen in de schaapskooi worden ontvangen alwaar zij het startnummer en een gratis T-shirt zullen krijgen. Na de finish ontvangen ze de fraaie Veluwse TrailRun medaille en voor zij naar huis gaan nog een gezond lunchpakket."

TrailWalkers

Een ander sportief toegevoegd onderdeel tijdens de Veluwse TrailRun is de TrailWalk van 15km en 23km. Deze start nabij NS-Ermelo. Wandelaars gaan via het dorp Ermelo, de Groevebeekse Heide, door het bos, de Ermelose Heide en uiteindelijk richting finish bij de Schaapskooi. TrailWalkers lopen het laatste gedeelte nagenoeg hetzelfde parkoers als de TrailRunners. Deelnemers worden gratis met pendelbussen teruggebracht naar NS-Ermelo. Alle wandelaars krijgen bij de start een routebeschrijving en kunnen tevens via een app de Trails laden en volgen.

Maximaal aantal deelnemers

In het kader van Natura2000 is met de Provincie een totaal maximaal aantal deelnemers afgesproken. Daar de doorgeschoven deelnemers van de uitgestelde editie van 2020 voorrang genieten zijn er nu nog een beperkt aantal startbewijzen via inschrijving te verkrijgen. Inschrijven is mogelijk via www.veluwsetrailrun.nl zolang het maximaal aantal deelnemers p/afstand nog niet bereikt is. Peek:,,We zouden als organisatie niets liever willen dan de TrailRunner en de TrailWalker op de Veluwse Trailrun weer te ontvangen. Dat is namelijk waarvoor we het doen: mensen inspireren om te bewegen in een ’adem’benemende mooie ‘natuur’lijke omgeving. Nu nog meer dan ooit willen wij ons voor deze passie inzetten. Uiteraard blijven we hierin op 4 september wel afhankelijk van de maatregelen en adviezen van het kabinet, de Veiligheidsregio Gelderland en de Gemeente Ermelo."