Een ton voor de beste buurtplannen 

ERMELO/REGIO – Met de Challenge Groene Icoonprojecten daagt provincie Gelderland gemeenten, ondernemers en inwoners uit om de leefomgeving groen en klimaatslim te maken.

Van 1 juni t/m 29 oktober biedt zij de mogelijkheid om mee te denken en ontwerpen in te sturen die meedoen aan het tweede onderdeel van de Challenge Groene Icoonprojecten. De negen beste ontwerpen worden beloond met €100.000 om werkelijkheid te worden.

Klimaatverandering

De alarmbellen klinken als het over de biodiversiteit gaat. Door niet-duurzame landbouw en bosbouw, woningbouw en vervuiling is de verscheidenheid aan dier- en plantensoorten tussen 2013 en 2018 weer verder afgenomen. Hoewel sommige soorten en gebieden lichte vooruitgang boekten, hebben de EU-landen de doelen voor 2020 niet gehaald. We moeten ons beter voorbereiden op de gevolgen van klimaatverandering. Droogte, hitte en hevige regenval komen steeds vaker voor. Gedeputeerde Peter Kerris: ,,We hebben meer groen en minder steen nodig in onze dorpen en steden. We dagen mensen uit hun woonomgeving groener te maken. Een groene stad of dorp draagt bij aan de biodiversiteit én is beter voorbereid op het veranderende klimaat met hete zomers en natte winters.”

Meer informatie: Provincie Gelderland