Verbouwing theater voor nieuw seizoen gereed 

ERMELO - De Dialoog moet een bruisende, moderne plek worden voor activiteiten op het gebied van cultuur en welzijn voor alle inwoners. Architectenbureau KHV uit Emmeloord heeft vandaag concrete plannen gepresenteerd. De realisatie gaat ongeveer een jaar duren en de kosten worden geraamd op 8 miljoen euro. Overigens is het de bedoeling dat de verbouwing van het theater al in september klaar zal zijn. 

De nieuwe Dialoog wordt compacter, de ruimte ontstaat door verticale uitbreiding. Een glazen corridor zorgt straks voor een open, toegankelijk en multifunctioneel gebouw. In de entree komt een stijlvolle ontmoetingsruimte. Architect Gerben ter Horst presenteerde in september 2020 al de eerste artist impressions van het gebouw.

Sloop

Zes weken geleden heeft wethouder Hans de Haan het startsein gegeven voor de sloop van een deel van de constructie. Het enige wat behouden is gebleven is de theaterzaal. Op deze constructie wordt een nieuwe verdieping gebouwd. De oude raadszaal is gesloopt en de nieuwe raadszaal komt op de nieuwe verdieping en wordt multifunctioneel gebruikt. De raadszaal gaat onderdeel uitmaken van het nieuwe vergadercentrum van de gemeente en wordt ook als trouwzaal gebruikt. Daarnaast kunnen er ook grotere bijeenkomsten worden gehouden.

Dubbelfunctie 

Men wil meer inzetten op dubbelgebruik. ,,Er komt bijvoorbeeld een computerruimte die gebruikt zal worden door de Stichting Welzijn Ermelo, maar ook de Bibliotheek Noordwest-Veluwe kan dit gebruiken,” vertelde De Haan in een eerder stadium. Voor Jongerencentrum Plaza is (nog) geen specifieke ruimte. ,,Jongeren kunnen straks natuurlijk gebruik maken van ruimtes in het nieuwe gebouw.”