Bouwbord schoolgebouw onthuld 

ERMELO - De bouwhekken en keten staan. Het grondwerk is begonnen. De partijen die samen de bouw mogelijk maakten, en nu gaan waarmaken, lieten de start van de bouw van de school niet onopgemerkt voorbij gaan. Vandaag organiseerden zij een feestelijke bijeenkomst waarbij ook een aantal van de toekomstige gebruikers, de leerlingen, aanwezig waren.

Wat er allemaal nodig is, voordat je een schoolgebouw hebt Jan Lindemulder van Educare heette de aanwezigen en de kinderen in het bijzonder welkom; ,,Ik ben heel blij dat jullie er zijn, want we doen dit, een nieuwe school bouwen, voor jullie. En een nieuwe school heb je niet zomaar. Daar heb je iemand voor nodig die de nieuwe school tekent, en iemand die kijkt of de tekening wel klopt, iemand die zorgt dat er ook verwarming en licht in komt, iemand die een plek voor de school heeft, iemand die zorgt dat de muren en het dak er komt, en natuurlijk iemand die het geld regelt.” Daarna werden de kinderen uitgenodigd om het bouwbord te onthullen. ..Want dat doe je dan op zo’n moment als dit”, alsdus Lindemulder.

Mooiste tijd

Na de onthulling was het woord aan wethouder Wouter Vogelsang van de gemeente Ermelo: ,,Kinderen zijn onze toekomst. Alleen al daarom zijn ze ieder moment onze aandacht waard en iedere cent, die we aan hen uitgeven. Daarom investeren we als gemeente Ermelo bewust in onderwijs en toekomstbestendige huisvesting. Onderwijs is een van de belangrijkste ingrediënten van onze maatschappij. Het zorgt er mede voor, dat iedereen op zijn of haar manier mee kan doen. Wat deze locatie zo bijzonder maakt, is dat dat gebeurt door de combinatie van onderwijs en zorg. Er staat hier straks een duurzaam en toekomstbestendig gebouw, waar kinderen en jongvolwassenen de komende decennia hun onderwijs kunnen volgen.” Schooltijd is de mooiste tijd Tot slot was het woord aan Hans Norel van de Van Norel Bouwgroep. Hij richtte zich tot de kinderen; ,,We zijn er trots op, dat we de kans kregen om voor jullie deze nieuwe school te bouwen. Ik heb zelf heel goede herinneringen aan m’n schooltijd. En hoop, dat jullie ook kunnen gaan genieten in de nieuwe school als hij straks klaar is. Met ons hele team werken we aan het bouwen van een fijne plek voor jullie."