Werkzaamheden gaan van start

ERMELO - Het bestemmingsplan voor De Hooge Riet is onherroepelijk. Er zijn tijdens de zes weken dat het plan ter inzage heeft gelegen geen bezwaren ingediend. Groen licht dus voor de nieuwe toekomst van De Hooge Riet.

Voordat de werkzaamheden starten, wordt om De Hooge Riet een bouwhek geplaatst. Dit gebeurt omdat het bij de wet verplicht is om een bouwplaats voor onbevoegden af te schermen. In de zomervakantie zal het grasveld voor De Hooge Riet nog toegankelijk zijn. Na de bouwvak wordt dit ook afgesloten omdat er rioleringswerkzaamheden worden uitgevoerd. Verwacht wordt dat het park aan de voorzijde in het eerste kwartaal van 2022 weer open is voor publiek. Vanzelfsprekend blijven de bestaande panden zoals De Riethorst en de Rietzoom wel buiten de hekken en toegankelijk.

Planning

De werkzaamheden in het monument starten in de zomer met het verwijderen van het aanwezige asbest. Volgens planning start in november de bouw van de tweelaagse terraswoningen en de twee- onder-een-kapvilla’s. De verkoop van de nieuwbouwwoningen op De Hooge Riet is enorm snel gegaan. Alle nieuwbouwwoningen zijn inmiddels uitverkocht. Ook in het monument staan alle appartementen onder optie of zijn verkocht.

Appartementen

Rijksmonument De Hooge Riet is volgens velen het mooiste gebouw van Ermelo. Het werd in 1939 ontworpen als sanatorium volgens de letterlijke betekenis: een gebouw-dat-gezond-maakt. Na jaren van leegstand krijgt De Hooge Riet een nieuwe toekomst. Heijmans Vastgoed ontwikkelt het gebied. In het park achter het monument bouwt Heijmans 38 nieuwbouwwoningen, te weten: 28 tweelaagse terraswoningen en 10 twee-onder-een-kapvilla’s. In het monument realiseert aannemingsbedrijf Draisma 32 unieke appartementen. Op de hoek van de Chevallierlaan en de Stationsstraat wordt een appartementengebouw gerealiseerd van drie woonlagen met 42 studio’s. Deze appartementen zijn sociale huur en bedoeld voor een of twee personen. U-Woon verzorgt te zijner tijd de verhuur van deze appartementen.