In optocht langs creatieve, kleurrijke kunstroute 

ERMELO – 'Meer welzijn kost minder zorg', met deze slogan werd vanmorgen de kunstroute van de Zorggroep Noordwest-Veluwe, Materra, De Zaak van Ermelo, Bartimeus en ‘s Heeren Loo geopend. Wethouder Hans de Haan, die het eens is met deze stelling, onthulde het eerste 'kunstwerk'. ,,Het is mooi om te zien dat zoveel mensen creatief aan de slag zijn gegaan en en veel plezier aan beleven,” aldus De Haan.

Zittend in een Riksja ging de wethouder, gevolgd door een stoet, door het dorp op zoek naar andere werken. ,,En ondertussen moeten er ook letters worden verzameld,” zo meldt de wethouder. Het is een speurtocht waarbij men met het hele gezin op zoek kan gaan naar de kunstwerken in het centrum van Ermelo.

Zorg

De initiatiefnemers organiseren de kunstroute met als thema ‘zorg’ om op een leuke interactieve manier aan Ermelo te laten zien wat voor prachtige dingen ze kunnen maken. De zorgorganisaties die regelmatig met elkaar samenwerken op het gebied van dagbesteding zouden samen een hele winkel kunnen vullen met schilderijen, keramiek, houtproducten, mozaïek en handwerk. Het VVV-kantoor is tevens het start- en eindpunt van de route.