Wat doet sport met je?

ERMELO – Vandaag is de NOC*NSF Nationale Sportweek geopend door wethouder Laurens Klappe in sportcentrum Calluna. De Nationale Sportweek wordt dit jaar voor de 18e keer op rij gehouden. Ditmaal met het thema ‘sport doet iets met je’.

Richard Kaper, manager sportparticipatie bij NOC*NSF: ,,Tijdens de Nationale Sportweek dagen we iedereen uit om te ontdekken wat sport met je doet.” Door de coronaperiode kwam sporten tot stiltand. Tijdens deze sportweek wil men vooral laten zien hoe leuk het is om samen te sporten.

scholen

Kinderen uit groep 7 van de Beatrixschool, de Klokbeker en de Bernhardschool gingen vanmiddag de strijd met elkaar aan nadat de wethouder het start schot had gegeven. Niet alleen de kinderen, ook sportdocenten/coaches deden mee. Zij vertegenwoordigden ieder een van de deelnemende scholen. Het thema van de opening was 'te land, ter zee en in de lucht'. Kinderen van de Beatrixschool, Bernardschool en de Klokbeker daagden elkaar uit. Dit deden ze door een potje bubbelvoetbal te spelen (te land), frisdrankkratjes stapelen en zo om hoog te klimmen (in lucht), en een zwemparcours af te leggen (ter zee). 

Omver duwen

Laurens Klappe gaf zelf het goede voorbeeld door kratjes te stapelen. Hij vroeg de kinderen om hem aan te moedigen. De wethouder zei: ,,Ik wou 15 kratjes halen, maar bij 8 kratten begon het al erg te heen en weer te bewegen.” De kinderen waren in de strijd tijdens het bubbelvoetballen erg gewaagd aan elkaar. Ze beleefden er enorm veel plezier aan dat het uiteindelijk elkaar meer elkaar omver duwen in plaats van voetballen werd. Enkele sportdocenten spoorden luid hun team aan: ,,Kom op rennen en schiet de bal.” Je kon merken dat alle kinderen en sportdocenten het samen sporten hebben gemist tijdens de corona periode.

Plezier in bewegen en inwoners kennis laten maken met allerlei vormen van bewegen is het doel van de Nationale Sportweek. Bewegen maakt je gelukkig en brengt mensen samen. Tijdens deze week zetten diverse sportaanbieder en verengingen hun deuren open voor alle inwoners.