Rosalie Kuilema bezoekt Klinkboerderij

ERMELO – Gisteren was het Dierendag en stagiaire Rosalie Kuilema bezocht in dat kader de Klinkboerderij op zorgpark 's Heeren Loo. Kuilema volgt de opleiding Mediaredactie op het ROC Midden Nederland. Ze heeft een passie voor dieren en ging met veel plezier op bezoek bij dierenverzorger Aart Hagen. Voor de dierenverzorger is het overigens een dag als alle anderen. Hij vindt dat je dieren elke dag extra aandacht kunt geven en dat dat niet speciaal hoeft op een bepaalde dag.

,,We gaan wel een beetje extra knuffelen, maar dat doen we natuurlijk elke week,” vertelt ook activiteitenbegeleider Carola de Vries. De kinderboerderij van 's Heeren Loo dient als werk –en dagbesteding, maar ook als een leuke vrijetijdsactiviteit. Veel bewoners van ’s Heeren Loo, mensen met een verstandelijke beperking, komen er graag. En hoewel het voornamelijk een zorgboerderij is, is deze ook opengesteld voor publiek. De boerderij staat op het terrein van ’s Heeren Loo zodat de mensen met dagbesteding er zelfstandig naar toe kunnen.

Opleiding

Op de boerderij komen elke dag tussen de twaalf en vijftien bewoners helpen met de verzorging van de dieren. ,,Die cliënten worden dan begeleid door 3-4 begeleiders. Dat ligt eraan hoe druk het is,” vertelt Hagen. Hij werkt op de kinderboerderij en is daarnaast ook nog persoonlijk begeleider. Elke werknemer bij de Klinkboerderij heeft een opleiding in de zorg gevolgd en een opleiding voor Dierverzorging. ,,We kunnen dankbaar zijn dat we mogen werken op deze boerderij,” zegt Hagen. Het terrein is 80 hectare groot, alle ruimte om lekker bezig te zijn. Zowel medewerkers als cliënten vinden het leuk om buiten bezig te zijn met de dieren.

Corona

Tijdens de eerste corona-periode hadden de werknemers van de boerderij het zwaar met het bijhouden van de dierenverzorging. Cliënten mochten op dat moment niet meer mee helpen met de verzorging om besmetting te voorkomen. Uiteindelijk, toen corona onder controle was, mochten de cliënten langzaam weer terug komen. Hagen laat die lastige tijd graag achter zich en kijkt inmiddels weer vooruit. Met veel plezier werkt hij al jaren op de Klinkboerderij.