Jongeren debatteren over recht en onrecht

ERMELO - Het 10-jarig bestaan van de Ermelose jongerenraad wordt op 15 oktober met trots gevierd. Leden en oud-leden zijn van harte welkom vanaf 19.00 op locatie Welzijn Ermelo, Raadhuisplein 8 te Ermelo. Voorzitter Sarojini Ramasray: ,,Een avond waarop velen zich hebben verheugd! Het wordt een reünie om samen te komen en waarbij iedereen de gelegenheid krijgt om te socializen en om herinneringen op te halen."

Twee weken geleden luidde de Ermelose Jongerenraad het nieuwe seizoen in met een pittig debat in Museum Het Pakhuis. De avond stond in het teken van 'vrijheid' en vooral de betekenis daarvan. Want wat heb je nodig om je vrij te voelen? De deelnemers konden hierover hun eigen mening en ervaring verdedigen. Er werd gedebatteerd over armoede, geloof, vrijheid van meningsuiting en het voelen van angst. ,,Iedereen deed fanatiek mee en dat leverde goede debatten op," aldus Ramasray. De jongeren speelden ook het vluchtspel en realiseerden zich zo dat mensen die moeten vluchten (bijna) alles achterlaten. Soms zelfs hun identiteit. Er moesten in relatief korte tijd en onder druk keuzes gemaakt worden." De voorzitter cuncludeerde dat er zeker een vervolg wordt gegeven aan dit startmoment. Sarojini Ramasray geeft een tipje van de sluier weg: ,,Op de planning zullen verschillende debatten komen te staan die met verschillende Ermelose politieke partijen gevoerd zullen worden. Deze avond zal werderom openstaan voor de Ermelose jongeren waarbij zij hun mening kunnen uiten over de ontwikkelingen die zich voordoen in Ermelo." Wanneer dit openbare evenement van start gaat wordt nog bekend gemaakt, houdt daarom de sociale media kanalen van de Ermelose Jongerenraad in de gaten.

De geplande reünie op 15 oktober is een gesloten evenement. Aanmelden kan via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij de voorzitter Sarojini Ramasray 06 50 81 93 06.