Expositie Out & Proud

ERMELO – Burgemeester Dorine Burmanje startte vandaag de Coming Out Day met het hijsen van een regenboogvlag voor het gemeentehuis. Daarna opende zij de foto-expositie ‘Out & Proud op de Veluwe’ van Village People Harderwijk. Deze expositie is komende week te zien in ‘De Serre’ op de hoek van het Raadhuisplein en de Stationsstraat.

Regenboogambassadeur Bep Timmer vertelde tijdens de opening over het ontstaan van de expositie die is gemaakt in samenwerking met fotograaf Karin Huijzendveld. De expositie vertelt het verhaal van trotse inwoners over hun coming out op de Veluwe. Uitkomen voor wie je echt bent, is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. En zeker niet op de Veluwe, waar anders-zijn dan de grotendeels hetero-samenleving niet altijd gemakkelijk is. Burgemeester Burmanje vindt het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in de gemeente waar ze wonen. ,,Ik vind dat Ermelo goed zijn best doet voor de LHBTIQ community,” zei ze. Door het hijsen van deze vlag wil Burmanje graag laten zien dat Ermelo een gemeente is waar iedereen welkom is.

Village People

Village People is een stichting voor jong en oud. Zo wil men graag mensen in de LHBTIQ community bij elkaar brengen. De stichting startte in Harderwijk en breidt zich uit naar Ermelo en omgeving. ,,Vrouwen komen makkelijker uit de kast dan mannen en dat willen we veranderen,” vertelde Timmer. ,,Village People is een plek waar iedereen welkom is.” klik op  https://gekleurder.nl voor de verhalen en foto's.