Kaarten bijna uitverkocht

ERMELO – De acteurs zijn er helemaal klaar voor en de kaarten voor komend weekend zijn bijna uitverkocht. Voor Ermelo is het een nieuwkomer op de evenementenagenda, een wandeling met een historisch verhaal. ,,We hadden dit vorig jaar al op de agenda staan, maar corona gooide roet in het eten," vertelt museummedewerker Natalie Overkamp namens museum Het Pakhuis. Zij is een van de gangmakers van de theaterwandeling.

Het museum deed de afgelopen jaren veel onderzoek naar de kinderbrieven van twee Joodse kinderen Eva en Bram Beem. ,,Het is een bijzonder verhaal waar we vervolgens een prachtige tentoonstelling over hebben gemaakt,” aldus Overkamp. Vorig jaar maakte ze samen met HD-Rent er een indrukwekkende documentaire over. Die samenwerking was ook de basis van de theaterwandeling.,”

Nieuwe evenementen

Het blijft een vreemd jaar. Dat zorgt ook voor creativiteit en nieuwe samenwerkingen. ,,Dat leidt tot nieuwe producten,” zo weten de organisatoren. In het voorjaar ontstoond zo Cultuur & Frituur en nu dan de theaterwandeling Spoor van Verzet. ,,Het is een zoektocht naar meneer Swart. Wandelaars lopen in zijn voetsporen en ontdekken historische feiten uit de Tweede Wereldoorlog. Het spannende is dat je eigenlijk niet weet wie je nu wel en niet kunt vertrouwen,” vertelt Bert Onderweegs, eigenaar van Reclame & Signcenter Calumma. ,,De kostuums zijn gepast en nu is het hopen dat het een beetje droog blijft.”

Reserveren

Vanwege de coronamaatregelen starten de deelnemers in groepen. Om praktische redenen is het dan ook alleen mogelijk om kaarten te reserveren via de website. ,,Alleen zo kunnen we het aantal mensen onder controle houden,” aldus Greving. De wandeling duurt ongeveer 75 minuten. www.hetpakhuisermelo.nl of bestel hier