De politie komt naar ons toe 

ERMELO – Op donderdag 21 oktober staat de truck van het Mobiel Media Lab van de politie op het Raadhuisplein. Diverse politiemensen zijn aanwezig, waaronder de Ermelose wijkagenten, om informatie te geven over het werk van de politie.

Het mobiele Media Lab van de politie is een vrachtwagen die wordt gebruikt om bezoekers over het werk van de politie te informeren. Maar bovendien is het een gelegenheid bij uitstek om eens in gesprek te gaan met de wijkagenten, of met de Boa's of vertegenwoordigers van BurgerNet. Maaar naast informatie geven willen de aanwezige politiemensen ook van het publiek horen over wat zij belangrijk vinden. Dit kan van alles bijvoorbeeld over publiekscontacten op evenementen, voor Meet&Greets met lokale politieteams en wijkbewoners. Maar ook als er een ernstig delict moet worden opgelost. Natuurlijk gaat dit laagdrempelig, dus is er ook koffie, thee en frisdrank aanwezig.

Scholen

Met de Mobile Media Lab worden ook vaak scholen bezocht. In de vrachtwagen praten jeugdagenten/jongerenwerk met de schooljeugd. Belangrijke thema’s komen aan bod, zoals cyberpesten, sexting, nepvuurwapens, alcohol, drugs, lachgas en vuurwerk. Ook hier komen de digitale media van de politie ter sprake. Wat vinden de kinderen daarvan? Na elke inzet weten ze hoe ze de politie kunnen bereiken, ook als de vrachtwagen weer is vertrokken. De truck van de politie staat van 10.00 tot 15.00 uur op het Raadhuisplein.