Zaterdag crematie in Leusden

Ermelo/Den Haag – Oud-buschauffeur en videograaf, de eerste allochtone’’ inwoner van Ermelo, Soebhaas Kanhai, ook wel bekend als Simon Kanhai, is op zaterdag 16 oktober op 69-jarig leeftijd plotseling overleden.

Soebhaas Kanhai werd op 14 november 1951 te District Nickerie in Suriname geboren. Op 17-jarig leeftijd trouwde hij en kreeg drie kinderen. In 1975 besloot Kanhai om op vakantie te gaan in Nederland. Van vakantie vieren kwam echter niets terecht want er werd hem meteen een baan aangeboden in Utrecht, waar hij destijds verbleef. Omdat Kanhai een passie had voor het besturen van een bus, werd hem geadviseerd om richting Ermelo te gaan, want daar zochten ze nog buschauffeurs. Zo gezegd zo gedaan en hij kwam als eerst gekleurde man vanuit Utrecht in Ermelo wonen. Hij werd de eerste allochtoon die aan het werk ging bij de VAD. In het openbaar vervoer binnen deze regio was het voor hem niet altijd gemakkelijk en kreeg hij regelmatig te maken met discriminatie. Met zijn ogenschijnlijke rust, vriendelijk- en behulpzaamheid tijdens het werk en daarbuiten heeft hij iedereen voor zich gewonnen. In 2005 moest Kanhai helaas wegens gezondheidsredenen stoppen als buschauffeur. Naast zijn werk had Soebhaas nog een passie en dat was foto-en videografie. Hij heeft in al die jaren vele reportages in Ermelo en omgeving mogen vastleggen en is, mede hierdoor een geliefd man geworden.
De crematie zal op zaterdag 23 oktober om 16.30 uur op crematorium Rusthof Amersfoort te Leusden (Dodeweg 31) plaatsvinden.