Niet op bezoek bij coronagerelateerde klachten

ERMELO - Bij de woonzorgcentra van Zorggroep Noordwest-Veluwe, De IJsvogel, Kroondomein, Arcade en De Amaniet wordt per direct de mondkapjesplicht weer ingevoerd. Dat maakte de Zorggroep bekend. Het dragen van mondkapjes geldt voor zowel medewerkers als bezoekers.

Helaas lopen de coronabesmettingscijfers ook in deze regio weer behoorlijk op. Daarnaast is de jaarlijkse griepgolf in aantocht. Daarom ziet de Zorggroep zich genoodzaakt om medewerkers én bezoekers van de woonzorglocaties dringend te vragen om vanaf donderdag 28 oktober binnen weer een mondkapje te dragen. Ook wanneer de afstand tot een bewoner groter is dan anderhalve meter, is het dragen van een mondkapje van groot belang. Op deze manier hoopt men de besmetting met corona en griep bij zowel de bewoners, bezoekers als onze medewerkers zoveel mogelijk te beperken.

Thuiszorg

Daarnaast zullen ook de thuiszorgmedewerkers vanaf deze datum weer mondkapjes dragen gedurende de volledige tijd dat zij bij hun cliënten zijn om zorg te verlenen. Naast deze maatregel blijft het van belang om waar mogelijk anderhalve meter afstand van elkaar te houden, regelmatig de handen goed te wassen, ruimten te ventileren. Coronateamvoorzitter Roelof Hoving vraagt met klem aan de naasten van bewoners om niet op bezoek te komen als er Coronagerelateerde klachten zijn. Dit geldt ook voor cliënten van thuiszorg, bij klachten een testafspraak maken en contact opnemen met de Zorggroep.