Twee maal briljant in Arcade

ERMELO - Piet en Tonnie Kamer-Hermsen zijn, net als het echtpaar Piet en Leny Meijburg-van der Hout 65 jaar getrouwd. Dit dubbele briljanten huwelijk werd vandaag in woonzorgcentrum Arcade gevierd in het bijzijn van burgemeester Dorine Burmanje.

Piet en Tonnie Kamer komen van oorsprong uit Arnhem waar ze elkaar op de markt, tijdens een toevallige ontmoeting in 1953, hebben leren kennen. Drie jaar later, op 29 augustus 1956, traden ze in het huwelijk. Beiden hebben zij de evacuatie van Arnhem meegemaakt in 1944 – 1945, een ingrijpende gebeurtenis. Als beroepsmilitair is Piet Kamer ook op verschillende plaatsen gelegerd geweest. Hij kwam eens per twee weken naar huis, waar Tonnie op hem wachtte. Toen zij trouwden, betrokken ze een kamer in verband met de woningnood van toen. In 1962 vonden zij een eigen woning waar ze met dochter Diana konden gaan wonen. Vervolgens vertrok het gezin naar Suriname vanwege een militaire missie. Daar is zoon Peter geboren. In 1968 kwam familie Kamer in Ermelo wonen. Burgemeester Burmanje vroeg het echtpaar naar het geheim van dit huwelijk. Daarop antwoordde Piet Kamer: ‘gewoon blijven doorademen’. ,,Het is vast geven en nemen,” vulde Burmanje aan.

Familie Meijburg

Piet en Leny Meijburg trouwden op 10 oktober 1956 op het Zuid-Hollandse eiland Rozenburg. Dit leuke stel heeft elkaar ontmoet bij een muzikaal optreden op de verdedigingswallen van Den Briel. Piet Meijburg, die voer op de koopvaardij, is nog tien maanden gaan werken op een tanker als machinist, daarna was er ruimte voor de liefde. Na hun huwelijk, zij was 22 en hij 25 jaar, verhuisden ze naar Vlaardingen. Zij deelden eerst een huis met anderen, want er was in die tijd weinig woonruimte beschikbaar. Twee jaar later kregen ze een eigen flat waar zonen Gert, Jaspert en Cees hun geluk compleet maakten. Piet liet zich omscholen tot leraar in Elburg in 1965. Het gezin verhuisde mee naar Biddinghuizen, in de tijd dat deze plaats pas negen maanden oud was. Ze hebben het in de jaren erna zien ontwikkelen. Later zijn ze naar Elburg verhuisd en vanaf 1990 woont het echtpaar met plezier in Ermelo. Ze hebben samen veel mooie reizen gemaakt en daarbij vele kanten van de wereld bekeken. Beide families hebben veel mooie herinneringen gemaakt. Vandaag was het dan ook een moment om de liefde te vieren. En daar wilde iedereen wel een drankje op drinken.