CDA Ermelo haalt samen met lokale ondernemers 600 euro op

ERMELO – Het CDA Ermelo heeft samen met een aantal lokale ondernemers € 600,- opgehaald voor het Pakjeshuis. Museum Het Pakhuis wordt ieder jaar omgetoverd tot het Pakjeshuis; een plek waar Sinterklaas met zijn Pieten kan verblijven. Daar wordt ook jaarlijks een feestelijk bezoek georganiseerd voor minder bedeelde kinderen in Ermelo die anderzijds geen Sinterklaas kunnen vieren. Helaas kan dat door Corona niet in de oorspronkelijke vorm plaatsvinden, maar er komen alternatieven.

Dankzij een actie op Facebook heeft het CDA Ermelo in één week € 600,- weten op te halen. Initiatiefnemers Sarath Hamstra en Nero de Boer over de actie: ,,We kwamen op het idee tijdens de Week van de Armoede. Eigenlijk was het heel simpel: we hebben een plaatje op Facebook en Instagram geplaatst over het Sinterklaasfeest van het Pakjeshuis. De oproep daarbij was 'voor elke keer dat dit bericht wordt gedeeld doneren lokale ondernemers € 1,- aan het Pakjeshuis en voor elke keer dat het bericht wordt gedeeld € 2,-.' We vonden vijf lokale ondernemers bereid om geld te doneren en zo haalden we binnen een week €600 op.”

Achter de voordeur

Armoede is in Ermelo een probleem dat zich vaak achter de voordeur af lijkt te spelen. Raadslid Sarath Hamstra hierover: ,,Ik vind het nog steeds ongelofelijk dat 1 op de 9 kinderen in Nederland opgroeit in armoede. We zijn erg blij met wat het Pakjeshuis ieder jaar voor deze kinderen doet en dat wilden de ondernemers en wij graag ondersteunen. Maar ook het minimabeleid moet constant worden verbeterd. Boodschappen zijn de afgelopen maanden fors duurder geworden en de energieprijzen ook. De term energie-armoede lijkt een begrip te worden en dit is een van de grootste problemen die we aan moeten pakken, zeker voor kinderen. Want ieder kind verdient een goede start in het leven.” Het CDA Ermelo wil ook alle lokale ondernemers bedanken voor hun gulle gaven. ,,Zij hebben dit mogelijk gemaakt en we zijn dankbaar voor hun hulp," aldus Hamstra.