Ouders maken zich zorgen over verkeersveiligheid

ERMELO - Al maanden maken ouders van leerlingen van de Beatrixschool zich zorgen over de gevaarlijke situaties aan de Beemdweg. De gemeente Ermelo realiseert hier samen met Uwoon een tijdelijk woningbouwproject. Bouwverkeer rijdt af en aan terwijl kinderen naar school lopen en fietsen. Om de veiligheid op de Beemdweg te vergroten op de momenten dat kinderen van en naar school komen en gaan, zijn er met de aannemers afspraken gemaakt over de rijtijden van het bouwverkeer. ,,Maar dat lappen ze aan hun laars," reageert één van de ouders.

Wanhopig hebben ouders bij de betrokken partijen aan de bel getrokken. Tot op heden zonder resultaat. ,,Je krijgt excuus, maar het wachten is tot het mis gaat." Aannemers zijn op de hoogte van de gemaakte afspraken. Toch reden er ook deze week weer chauffeurs op de Beemdweg op een tijdstip waarop afgesproken is, dat dit niet zou gebeuren.

Vervelend

Wethouder Laurens Klappe: ,,We vinden het vervelend, dat dit ondanks de afspraken toch gebeurd is. Zulke afspraken maken we niet voor niks. Dat doen we, omdat we de veiligheid belangrijk vinden. Direct toen we het bouwverkeer opmerkten, is een collega ter plaatse gegaan en heeft de betreffende chauffeur en de aanwezige aannemer hierop aangesproken. Op dat moment bleek, dat de chauffeur niet op de hoogte was van de afspraken. We plaatsen daarom borden met 'verboden voor bouwverkeer' met daarop ook de dagen en tijden, zodat er geen onduidelijkheid meer is." Ook directeur-bestuurder Fleur Imming reageert. ,,De goede voorbereiding op dit project heeft nog niet tot het gewenste resultaat geleid, dit had niet mogen gebeuren. Gelukkig is er niks mis gegaan en dat willen we ook graag zo houden. De aannemers zijn daarom met klem verzocht om onderaannemers te wijzen op de afspraken. Woensdag en donderdag worden de units vroeg in de ochtend met groot transport geleverd. Dit wordt begeleid door verkeersregelaars. Ook vrijdag zijn verkeersregelaars aanwezig."

Zowel Uwoon als de gemeente Ermelo hebben toegezegd alert te blijven op het bouwverkeer. ,,Ook hebben we regelmatig en nauw overleg met de school en informeren we de buurt over de werkzaamheden," meldt Petra Obbes, persvoorlichter van de gemeente Ermelo.