Kinderen hebben recht op goede opvoeding

ERMELO – Voor de zesde keer maakte groep acht van de Ireneschool een film voor het Unicef Kinderfilmfestival. Dit jaar was het onderwerp recht op goede opvoeding, of eigenlijk het te kort aan aandacht door ouders voor hun kinderen omdat ze te druk zijn met andere zaken.

,,We hebben op de Ireneschool een soort van traditie dat we met groep 8 een kinderrechtenfilm maken. Dat begint met een les over kinderrechten volgens het kinderrechtenverdrag van Unicef. Na deze les maken alle kinderen een verhaal oven een zelfgekozen kinderrecht. ,,Op deze manier leren kinderen niet alleen over kinderrechten, maar is het ook filmeducatie. Van al deze verhalen kiezen we de beste uit en daar schrijf ik dan een script van,’’ vertel leerkracht Guido Weick. De film is op twee middagen opgenomen. Een groot deel van de film is gemaakt met gebruik van een greenscreen. ,,Deze keer gaat het over twee meiden die allebei op hun eigen manier niet echt aandacht krijgen van hun ouders. Ze besluiten weg te lopen. Het kinderrecht dat in dit filmpje naar voren komt is het recht op goede opvoeding. Om erachter te komen waar de film verder over gaat, moet je natuurlijk de film zelf kijken.’’

Finale

Guido Weick: ,,Dit is de 6e keer op rij dat we meedoen. Vanwege Corona heeft de afgelopen twee jaar de finale online plaatsgevonden. Om kans te maken op een plekje in die finale moeten we in de eerste week na de première zoveel mogelijk views hebben. Er is namelijk iedere donderdag een nieuwe première op YouTube. We maken dus zeker kans met de ruim 16000 views vanaf donderdag 27 januari, maar er moeten nog wel wat meer kijkers bij om echt in de prijzen te kunnen vallen.'' De film is hier te zien.