Exposities in gemeentehuis en nieuwe Dialoog

ERMELO - Vanaf 1 juni 2022 komen er vier publiek toegankelijke locaties beschikbaar voor kunstenaars om kunstwerken te exposeren. Na oplevering van de nieuwe Dialoog kan daar ook geëxposeerd worden.

Vanuit de cultuursector is er diverse malen de vraag gekomen of er in het gemeentehuis wisselende kunstexposities konden komen. Door de verbouwing, coronabeperkingen en bouw van de nieuwe Dialoog is hier tot op heden geen gevolg aan gegeven. Nu de verbouwing van het gemeentehuis is afgerond en duidelijk is wat de mogelijkheden zijn binnen de nieuwe Dialoog, wordt het tijd om deze vraag te beantwoorden. Het bieden van expositieruimte past binnen de doelen van het cultuurbeleid van de gemeente. Iedereen in Ermelo kan zo op een laagdrempelige manier kennismaken met cultuur en cultuur ervaren. Daarnaast krijgen de lokale kunstenaars de gelegenheid om hun werken te exposeren. De gemeente en culturele instellingen werken zo samen aan dezelfde doelen.

Exposeren

Kunstenaars kunnen een solo-expositie inrichten met schilderijen of foto’s voor minimaal zes en maximaal acht weken. De exposities zijn te bezoeken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis en van de Dialoog. Deze locaties zijn publiek toegankelijk. De gemeente geeft verder geen publiciteit aan de exposities.
Door deze expositiemogelijkheid te bieden draagt de gemeente bij aan het doel van de Cultuuraanpak 2021 -2024: Iedereen in Ermelo cultuur laten ervaren. Daarbij versterkt men ook de synergie. De gemeente en culturele instellingen werken samen. De gemeente Ermelo en culturele organisaties staan namelijk naast elkaar in het blijvend ontwikkelen van het cultuuraanbod in Ermelo. Degene die belangstelling heeft om te exposeren, of meer wil weten over de voorwaarden en mogelijkheden kan contact opnemen met de gemeente via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..