Jongerenraad wil stem luider laten horen

ERMELO – Jong en ambitieus, dat is de 17-jarige Abdulahad Al Qas. Sinds kort is hij voorzitter van de Jongerenraad. Hij wil samen met de leden van de Jongerenraad in Ermelo de stem van deze generatie luider laten horen.

,,Ik ben heel erg van de compromissen,” zegt de jonge voorzitter. ,,Niet alles wat je vindt, kan je realiseren. Dat mag je niet verwachten. Vaak moet je allemaal wat water bij de wijn doen.” Al Qas sloot zich vier jaar geleden aan bij de Jongerenraad. Hij heeft er al veel geleerd. Als vice-voorzitter stond hij het afgelopen jaar naast Saroyini Ramasray. Zij zit nu in de gemeenteraad waardoor Al Qas het stokje heeft overgenomen.

Stokje

Het was politiek gezien een druk begin van 2022 vanwege de Gemeenteraadsverkiezingen. ,,Een interessante tijd!” beaamt hij. ,,Ik hoop dat de politieke interesse bij jongeren groeit. We hebben nu 14 leden.” Al Qas is van mening dat er meer naar jongeren geluisterd moet worden. ,,Bied ze perspectief.” Als bevlogen voorzitter hoopt hij binnenkort de visie van de Jongerenraad vast te stellen. ,,Jongeren begrijpen best dat niet alles kan. Maar vaak ontbreekt het aan uitleg. Ik ken jongeren die ontevreden zijn.” Wat hem betreft zou er een plek moeten komen waar jongeren graag willen zijn. ,,Daar ontbreekt het in Ermelo aan. Het zou een punt kunnen zijn wat we met de Jongerenraad oppakken. Maar we gaan eerst inventariseren wat er leeft onder de leden.” Al Qas doet hierbij ook een oproep aan jongeren om eens een bijeenkomst van de Jongerenraad bij te wonen. ,,Het is heel leuk en je leert er echt heel veel van!”