Shoib Sultani wint met voorstel nieuwe naam

ERMELO - Vanmiddag werd de nieuwe naam van het nog te bouwen sportcentrum bekend gemaakt. Wethouder Leo van der Velden en directeur Mark Broere onthulden het bord met de winnende naam. Ze kregen hulp van Shoib Sultani.

De familie Sultani, een gezin uit Afghanistan, woont sinds vier jaar in Ermelo. Het gezin was één van de vijftig inzenders van de nieuwe naam Sportcentrum Zanderij en won een 60-badenkaart. ,,Wij vinden deze naam in al zijn eenvoud duidelijk en helder omdat het verwijst naar de prachtige locatie waar we het sportcentrum gaan bouwen”, aldus Leo van der Velden. Hij wees er nog eens op dat de huidige sportaccomodaties echt aan vervanging toe zijn. ,,Maar we krijgen er dan ook iets prachtigs voor in de plaats!"

Opening januari 2024

Het duurt nog anderhalf jaar voordat de deuren geopend gaan worden. Tot die tijd blijft Calluna geopend. ,,Alle gebruikers en medewerkers van Interactie kijken uit naar de realisatie van het nieuwe sportcentrum Zanderij. Waarin we iedereen in een eigentijds sportcentrum optimaal kunnen faciliteren. Dit draagt bij aan een Energiek Ermelo. We verheugen ons erop een grote diversiteit aan sporters, supporters en bezoekers te ontvangen”, aldus Mark Broere, directeur Interactie Sportbedrijf Ermelo.