Omleidingen tussen Ermelo en Harderwijk

ERMELO - Vanaf maandag 22 augustus wordt er groot onderhoud gepleegd aan de N303, de weg tussen Ermelo en Harderwijk. Hierbij wordt ook het asfaltonderhoud om bijvoorbeeld de verkeersveiligheid te verbeteren gelijk meegenomen. De werkzaamheden starten maandag bij de rotonde Fazantlaan/Prins Hendriklaan. Er wordt daarna gewerkt in fasen richting de gemeente Harderwijk. De werkzaamheden lopen op verschillende delen van de weg door tot en met begin november.

Vanaf begin maart 2023 tot half juni 2023 wordt gewerkt vanaf de kruising Slingerbos tot en met de rotonde Burgemeester van Boeijenplein. Op de twee rotondes Lokhorstweg/Eendenparkweg en Prins Hendriklaan/Fazantlaan worden aanpassingen gedaan om snelheid eruit te halen. Zo komt er beplanting op de rotondes waardoor het zicht over de rotonde heen meer beperkt wordt. Ook wil de provincie hier bloemenmengsels inzaaien om de biodiversiteit te versterken. Ook de middenberm krijgt op een aantal plaatsen begroeiing. De planning kan tijdens de uitvoering worden bijgesteld, bijvoorbeeld omdat de aannemer eerder klaar is dan verwacht of omdat de werkzaamheden uitlopen. Combinatie Hoornstra Infrabouw/Boskalis voert de werkzaamheden voor ons uit. Direct aanwonenden en bedrijven worden rechtstreeks door de aannemer geïnformeerd over de exacte planning, de details en eventuele omleidingen.

Omleidingen

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren wordt het verkeer van 22 augustus 2022 tot begin november 2022 omgeleid via de N796 – N302 – Ceintuurbaan. Tijdens de werkzaamheden van eind maart tot begin juni 2023 is het noodzakelijk om afrit 12 Ermelo af te sluiten. Verkeer wordt met borden naar de eerstvolgende afrit geleid.