Nationaal Schoolontbijt lekker en gezond

ERMELO - Deze week is het de ontbijtweek van het Nationaal Schoolontbijt. Kinderen in heel Nederland ontbijten dan lekker en gezond op school. Ook krijgen ze een leuke les over gezond ontbijten. Zo leren de kinderen op een feestelijke manier hoe zijn hun dag het beste kunnen starten. Op dinsdag 8 november schoof burgemeester Dorine Burmanje aan de ontbijttafel bij groep 8 van de Koningin Julianaschool.

,,Het was erg gezellig om aan te schuiven bij het ontbijt van groep 8. Tijdens het eten hebben we goede gesprekken gevoerd over bewegen en de natuur. Ook kreeg ik een wensenlijstje mee, waar onder andere op staat dat ze graag een kinderburgemeester willen in Ermelo,” vertelt Burmanje. Ook schooldirecteur Giralda Broekhuizen-de Jong was enthousiast over het schoolontbijt: ,,Goed ontbijten is zo belangrijk voor de leerlingen. Het geeft ze de energie die ze zo hard nodig hebben voor een schooldag. Het schoolontbijt is een geweldige manier om dit aan de kinderen mee te geven.”

Goed voorbeeld

Gezond eten wordt al op jonge leeftijd aangeleerd en ouders hebben daarin een centrale rol: goed voorbeeld doet volgen! Ontbijten is onderdeel van gezond eetgedrag. Kinderen hebben energie nodig om op gang te komen en na een gezond ontbijt kunnen ze zich beter concentreren op school. Daarnaast is samen de dag beginnen met een ontbijt niet alleen heel gezellig, kinderen krijgen zo ook een goed voorbeeld.