Kinderen gaan 'van links naar rechts'

ERMELO - Zaterdag komt Sinterklaas om 14.30 uur met de trein aan in Ermelo. Op het Molenaarsplein, dat omgedoopt wordt tot Sinterklaasplein, wordt het Spaanse gezelschap welkom geheten met een groot feest. Rond 16.00 uur gaan de Ermelose Sjonnies helemaal los.

Wanneer de Pieten het geschommel op de Pakjesboot achter zich hebben gelaten, gaan de Ermelose zangers nog een keer ‘Van links, naar rechts’ . ,,We smeren de keel en gaan er zaterdag helemaal voor!” reageren de mannen. Ze zijn enorm blij met de uitnodiging om tijdens de intocht van Sinterklaas van de partij te zijn. ,,Het is een kinderfeest, daar maken we wat moois van.”

Pakjeshuis

Als Sint zijn eigen Sinterklaasplein onthuld heeft, zullen de dansgroepen van Sparta een demonstratie geven. Daarna zal de nieuwe directeur van Het Pakjeshuis de Sint welkom heten. ,,Het wordt drie weken enorm druk in Het Pakjeshuis,” vertelt Patrick Reeuwijk, de nieuwe directeur. ,,Veel schoolklassen brengen een bezoek. Daarnaast hebben we een heel divers programma. Maar eerst staat de intocht gepland.” Reeuwijk hoopt natuurlijk dat veel Ermelose kinderen zaterdag naar het Molenaarsplein komen. Zeker nu de Ermelose Sjonnies komen optreden!