Dorpendeal heeft ontmoetingsruimte mogelijk gemaakt

ERMELO – ‘Een samenloop van omstandigheden’ noemen de initiatiefnemers het nieuwe onderkomen van Inloophuis De Parasol. Ermelo-West heeft met de De Vleugel, naast de Westerkerk, een nieuwe ontmoetingsruimte. Het gebouw waar ook De Parasol gevestigd is.

Na een aantal jaren rondzwerven door Ermelo-West heeft De Parasol eindelijk een vaste plek in de wijk. Dat is mogelijk gemaakt door de ‘Dorpendeal’. Deze Dorpendeal is een financieel instrument van de Provincie Gelderland om de leefbaarheid van dorpen, wijken en buurten te verbeteren. ,,Drijvende kracht hierachter is Ad de Kort,” vertelt voorzitter Wout Lourens namens De Parasol. Beide mannen zien vooral mogelijkheden om elkaar te versterken. Zo willen beide instellingen ook met veel inwoners van de wijk in contact komen en horen welke ideeën zij hebben over het gebruik van De Vleugel.

Huiskamer

,,We hebben een prachtige huiskamer,” vertelt coördinator Gerda Camron – van Bentum. Ze is al vijftien jaar betrokken bij Inloophuis De Parasol. ,,Het begon vijftien jaar geleden spelenderwijs. We keken waar de mensen behoefte aan hadden. Zo kwamen er themaochtenden en ontstond er een breigroep. Toen De parasol verhuisde naar het voormalige clubhuis van KC Ermelo zijn we gestart met jeu de boules. Dat werd echt een groot succes!”

Groei

Het is dan ook logisch dat de nieuwe plek bij de Westerkerk ook een jeu de boulesbaan heeft gekregen. ,,Het is ook fijn dat ons gebouw De Vleugel goed zichtbaar is en dat er voldoende parkeerplaatsen zijn,” aldus Ad de Kort. ,,Het hoort echt bij Ermelo-West.” Hij ziet groei van onderaf. Zo hebben de klaverjasclub, de schilder- en tekenclub en een muziekdocent zich al gemeld. Er is behoefte aan een wijkgebouw.

Definitief

Voor Inloophuis De Parasol is er eindelijk een definitieve locatie. ,,We zijn de afgelopen weken de wijk in geweest om flyers te verspreiden en informatie op te halen,” aldus Lourens. ,,Je moet bewoners in de wijk natuurlijk wel attenderen op de ingebruikneming van De Vleugel.” Dat heeft overigens ook weer nieuwe vrijwilligers opgeleverd. Er zijn drie ruimtes in De Vleugel: ‘De huiskamer’, ‘De spreekkamer’ en een foyer. Wie bijvoorbeeld een verjaardag wil vieren of een vergaderplek zoekt, kan ook terecht in De Vleugel. Zaterdag 12 november is er Openhuis van 10.30 – 16.00. Iedereen is welkom een kijkje te komen nemen. De Vleugel - Oude Nijkerkerweg 4 - Ermelo