Verkeersomleidingen van en naar Putterweg

ERMELO - De gemeente Ermelo maakte woensdagavond al tijdens een informatiebijeenkomst bekend dat de herinrichting van het eerste deel van de Stationsstraat gegund is aan Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek. Met ingang van woensdag 14 mei is het deel vanaf de Julianalaan tot aan de Horsterweg dan ook afgesloten voor (doorgaand) verkeer.

Wethouder Jan van den Bosch beseft dat de vernieuwing ook overlast met zich meebrengt: ,,Tegelijkertijd ben ik blij, dat we buiten aan de slag gaan. De plannen om ons centrum levendiger en attractiever te maken, worden nu ook voor iedereen echt zichtbaar. Dat geldt voor de straat zelf, voor de inrichting van het Molenaarsplein en het zebrapad." Eric Schildkamp, directeur van het bedrijf Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek is er trots op, dat gemeente Ermelo de opdracht aan zijn bedrijf heeft gegund. ,,We zijn al bekend in Ermelo omdat we de inzameling van huis- en bedrijfsafval en het onderhoud van de riolering verzorgen. De vernieuwing van een deel van de Stationsstraat is voor ons een mooi infrastructureel project, waarmee we ons ook op dit vlak goed kunnen laten zien."

Vier fases

De werkzaamheden worden in vier fases uitgevoerd om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Tijdens de werkzaamheden blijven winkels, horecagelegenheden en woningen bereikbaar. Ook zijn er altijd tien parkeerplaatsen beschikbaar. Op diverse plaatsen geven borden vroegtijdig de verkeersomleidingen aan. Het verkeer vanuit Harderwijk en Putten wordt vanaf de Putterweg/Harderwijkerweg via de Hamburgerweg, Dirk Staalweg omgeleid naar de Stationsstraat. Op de kruising Hamburgerweg/Dirk Staalweg komt een tijdelijke verkeersregelinstallatie. Verkeer vanuit Ermelo West vanaf Horsterweg naar het centrum wordt omgeleid via Dokter van Dalelaan, Hamburgerweg, Dirk Staalweg naar de Stationsstraat. Verkeer vanuit West, wat komt via de Telgterweg wordt omgeleid via de Hamburgerweg, Dirk Staalweg naar Stationsstraat. Verkeer naar Putten wat komt vanaf de Kolbaanweg wordt omgeleid via de Oude Nijkerkerkerweg, Telgterweg, Hamburgerweg naar Putterweg. Verkeer vanuit Putterweg (Ermelo Oost) naar het station en naar Ermelo West wordt omgeleid via de Hamburgerweg naar het station en Telgterweg. Daarnaast maken borden duidelijk welke wegen er in de directe omgeving van het afgesloten deel van de Stationsstraat (tussen Julianalaan en splitsing met Horsterweg) toegankelijk blijven.