'Mensen willen herinneringen maken' 

ERMELO - Volle zalen, een bomvol Pakjeshuis. Zaterdag was er groot applaus voor de acteurs van Theatergroep Spiegel. Kinderen, ouders en grootouders genoten van de magie rond Sinterklaas. En dat gaat in het Pakjeshuis nog een paar dagen door. Vanmiddag is er een Pietenlunch met pannenkoeken vanaf 12.30 uur. Vanaf 14.00 uur komen kinderen en Pieten in actie met Sportbedrijf Interactie. Ook de brandweer rukt vanmiddag uit.

Het is al weken lang groot feest in het Pakjeshuis. En natuurlijk is Sinterklaas erbij. Grootste fans komen naar Ermelo om een bezoek te brengen aan het Pakjeshuis. Over fans ging ook het theaterspektakel van Spiegel met Sibbel en Silvia. De twee kenden elkaar niet, maar hebben beiden een grote Sinterklaas verzameling. Wie hen wel kende was Piet van de post. Hij bracht hen een gouden pakje. De beide dames waren namelijk geselecteerd voor de finale van Heel Holland Verzamelt Sint. Het is een nieuw tv-format, wellicht inspiratie voor programmamakers. 

Herinneringen maken

Het Pakjeshuis is dit jaar meer bezocht dan ooit tevoren. Hoe dat kan? ,,Je merkt dat mensen, na twee jaar coronamaatregelen, echt weer behoefte hebben om leuke dingen te doen," vertelt Maud Onderweegs, medewerker van Het Pakhuis. ,,Voor veel jonge kinderen is het de eerste keer dat ze dit zo kunnen beleven. Ouders vinden het dan ook enorm leuk om nu herinneringen te maken rondom Sinterklaas." Met de enorme stroom bezoekers van de afgelopen weken is het team enorm druk geweest. ,,Het was echt een groot feest! En we zijn er nog niet. Zaterdag gaan we nog ontbijten met Sinterklaas en schaatsen met de Pieten op de ijsbaan," aldus Onderweegs. www.hetpakjeshuisermelo.nl