De Praatpaal is er voor kinderen en jongeren

ERMELO – Dit voorjaar wordt het vijfentwintigjarig jubileum gevierd van De Praatpaal Ermelo De Praatpaal is een plek waar kinderen en jongeren aandacht (kunnen) krijgen als ze in een moeilijke situatie zitten. Hoewel ontstaan vanuit het kerkenwerk zijn ook kinderen en jongeren welkom die niet bij een kerk zijn aangesloten.

Inmiddels is het dus ruim 25 jaar geleden dat Marjan van ‘t Spijker en Els van Amstel zijn begonnen met De Praatpaal Ermelo. Zij merkten dat er destijds vanuit kerken weinig aandacht was voor kinderen en jongeren in moeilijke thuissituaties. Bijvoorbeeld bij rouw of echtscheiding was er vooral aandacht voor de volwassenen en werden kinderen en jongeren veelal vergeten. Vanuit de behoefte om oog te hebben voor deze doelgroep, en een luisterend oor te bieden aan alle kinderen en jongeren die dit nodig hebben, is de Praatpaal ontstaan. De Praatpaal Ermelo is er voor kinderen en jongeren van 4 - 20+ jaar van wie ‘de wereld op z’n kop staat’. Dit kan zijn door de echtscheiding van ouders, door overlijden of ziekte in de familie, door pesten of eenzaamheid. Kortom: als je een luisterend oor nodig hebt! Vanuit een christelijke identiteit (interkerkelijk) lopen medewerkers van De Praatpaal een tijdje samen met hen op. Het doel is ER ZIJN op het moment dat een kind of jongere iemand nodig heeft. Elk kind is welkom!

Jubileum

De medewerkers van de vijfentwintigjarige Praatpaal willen dat graag vieren met kinderen en jongeren uit heel Ermelo. Er worden twee evenementen georganiseerd waar kinderen en jongeren zelf actief aan mee kunnen doen. Zo kunnen op zaterdag 11 maart kinderen van 4 tot 12 jaar voor één dag musicalster zijn. Onder begeleiding van theatergroep De Vliegende Speeldoos wordt ‘s middags de musical Esther ingestudeerd die 's avonds om 18.30 uur wordt uitgevoerd in het Kerkelijk Centrum. En iedereen mag komen: ouders, grootouders, vriendjes en vriendinnetjes, buren en andere belangstellenden. Op zondag 19 maart is er voor jongeren van 12 tot 20+ jaar een theatervoorstelling ‘Into the air’ in het Kerkelijk Centrum. Theatergroep No More Lies neemt ons mee op een avontuur waarin ons een spiegel wordt voorgehouden. Een theaterstuk met humor, ernst, een traan en een lach, eye-openers met uitdagingen voor de praktijk van elke dag. Ga de uitdaging aan en laat je meenemen: Into the air! De voorstelling begint om 19.30 uur en duurt tot ca 21.30 uur

Contact

Kijk voor meer informatie over De Praatpaal en over de jubileum-activiteiten op de website: www.praatpaalermelo.nl Voor contact kan men bellen naar 06-55920988 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.