Feestelijke 30e editie

ERMELO - Koen Bikker van basisschool De Klokbeker is de Ermelose voorleeskampioen. De voorrondes van de voorleeswedstrijd worden ieder jaar georganiseerd door Bibliotheek Noordwest Veluwe georganiseerd. Koen mag Ermelo vertegenwoordigen in de regiofinale. Wie weet wordt hij wel De Nationale Voorleeskampioen 2023.

Alle schoolkampioenen werden aangemoedigd door het publiek vol enthousiaste fans. De kandidaten lazen om beurten een paar minuten voor uit een zelfgekozen boek. Na het voorlezen was het tijd voor wat gekkigheid met een spannende Boekenbingo. Dit gaf de juryleden tijd om te overleggen en een winnaar te kiezen. Wethouder Sarath Hamstra, dorpsdichter Erik Slagt en schrijfdocente Mieke van Rinsum waren zeer positief over het hoge niveau van leesvaardigheid van de kinderen. Zij letten vooral op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Zij waren het unaniem eens over wie de winnaar zou worden. De juryvoorzitter strooide met complimenten en elk kind mocht naar huis met een oorkonde en een cadeautje namens de bibliotheek.

Voorleeskwaliteiten

Koen las een fragment voor uit het boek Dader op het spoor- de ontvoerde schat van M.G. Leonard. De jury roemde zijn voorleeskwaliteiten. Koen zal één van de negen deelnemers zijn van de regiofinale die dit jaar in Barneveld wordt gehouden.
De Nationale Voorleeswedstrijd
 is dé spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 & 8. Dit jaar is het extra feestelijk omdat het de 30e keer is dat de Nationale Voorleeswedstrijd wordt georganiseerd. De voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Bibliotheek Noordwest Veluwe, Stichting Lezen en de Nederlandse Boekenbon.