'Ik moet dit doen'  

ERMELO - Nero de Boer vliegt volgende week naar Syrië om mensen in nood te helpen. Hij doet dit als voorzitter van de Stichting Cocky Foundation. ,,We hebben allemaal de verschrikkelijke gevolgen van de aardbevingen in Turkije en Syrië op het netvlies staan. In het rampgebied wordt er 24 uur per dag met man en macht gewerkt om te kunnen doen wat nodig is. Ik wil daar graag een steentje aan bijdragen,” aldus De Boer.

De verschrikkelijke gevolgen van de aardbevingen in Turkije en Syrië laten hem niet los. ,,Terwijl er in het rampgebied 24 uur per dag met man en macht wordt gewerkt om te kunnen doen wat nodig is, liggen buiten het getroffen deel inmiddels de weeshuizen, bejaardentehuizen en andere instanties vol. De situatie daar is enorm schrijnend.” Het is nu noodzakelijk dat er hulp en goederen op deze locaties zijn. De Boer: ,,Deze mensen verdienen onze steun!” Hij is vastberaden. ,,Ik heb besloten om er zelf naar toe te gaan om deze instanties te voorzien van de benodigde spullen. Deze wil ik lokaal gaan inkopen.” Een aantal Syrische gezinnen uit Ermelo helpt hem met de voorbereidingen en de lokale contacten.

De Stichting Cocky Foundation vindt het gewoonweg ontzettend belangrijk om deze hulp te bieden. Maar dat kan niet zonder financiële steun. Iedereen die dit een warm hart toedraagt kan doneren via Stichting Cocky Foundation IBAN: NL57 RABO 0370 9463 32. Bij een zakelijke donatie kan er een factuur gemaakt worden. Wie wil doneren via een betaalverzoek kan hier klikken. Nero de Boer zal maandag in het vliegtuig stappen naar Syrië om lokaal de spullen aan te schaffen en deze rond te brengen bij de weeshuizen, bejaardentehuizen, etc.