Men kan nog steeds lammetjes adopteren

ERMELO - Op zaterdag 1 april is het jaarlijkse Lammetjesdag in de Schaapskooi. Op 3 maart werd het laatste lammetje van dit seizoen geboren, in totaal waren het er 211! Heel wat meer dan van tevoren werd verwacht. Het is een bijzonder gezonde lammertijd geweest, waarbij opvallend veel tweelingen en zelfs twee drielingen geboren zijn.

Er zijn al heel veel mensen komen kijken naar de nieuwe lammetjes. De lammeren lopen elke dag buiten. Het is een heerlijk gezicht om al dat jonge grut te zien springen en spelen in het weiland naast de schaapskooi. ’s Ochtends, als het weer een beetje redelijk is, zet herder Marion Derks het hek open en het speeluurtje voor de lammeren kan beginnen. ,,Ik vergeet mijn vermoeidheid, als ik naar al die vrolijke jonge dieren sta te kijken,’’ vertelt de herder, ,,Het is een hele mooie, maar ook hele drukke tijd geweest. Maar ik ben meer dan tevreden.’’

Adoptie

Je kunt nog steeds een lammetje (symbolisch) adopteren en op deze manier de schaapskudde ondersteunen. Voor slechts twintig euro adopteer je al een lammetje en ontvang je een leuk geboortepakketje. Je kunt meedoen aan de kleurwedstrijd en een unieke en exclusieve fotosessie met een lammetje winnen. Via de website www.schapedrift.nl regel je de adoptie online, of kom naar het Bezoekerscentrum en neem je geboortepakketje direct in ontvangst.

Knutselen

Op Lammetjesdag is het de enige dag in het jaar waarop het publiek door de schaapskooi mag lopen. De moederschapen zijn samen met hun lammetjes te bewonderen en te aaien. Dit is tevens de laatste dag dat je een lammetje kan adopteren. De herders zijn in de kooi aanwezig om alle vragen over de schapen en het natuuronderhoud van de Ermelosche Heide door begrazing te beantwoorden. Op het erf zijn er leuke activiteiten voor de kinderen, zoals knutselen, wolvilten en schminken. Het terrein is geopend van half 11 tot 16 uur en de toegang is gratis, voor de kinderactiviteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.