Compensatie voor sterk gestegen energieprijzen

ERMELO - Kleine ondernemers (tot 50 werknemers), eenmanszaken, Vof’s en maatschappelijke organisaties (bijvoorbeeld sportverenigingen en kerken) die in de maanden oktober tot en met december 2022 in de problemen zijn gekomen door de sterk gestegen energieprijzen kunnen tot en met 15 mei een vergoeding aanvragen uit het Winterfonds.

De gemeente Ermelo heeft vanuit het Gelders Winterfonds van de Provincie Gelderland een subsidie gekregen van € 128.855 om deze groep te helpen met de gestegen energiekosten. De subsidie is bedoeld voor de grootste nood op de korte termijn. De gemeente hoopt hiermee organisaties die echt in de problemen komen door de hoge energiekosten toch een beetje te kunnen helpen.

Maximum bedrag per organisatie

Maatschappelijke instellingen, kleine MKB ondernemingen, eenmanszaken en Vof's kunnen in aanmerking komen voor een subsidie van maximaal € 5.000. Om in aanmerking te komen voor de subsidie gelden enkele voorwaarden. Het beschikbare bedrag wordt naar verhouding verdeeld onder alle aanvragers die kunnen laten zien dat hun energiekosten in de maanden oktober, november en december 2022 veel hoger waren dan in dezelfde maanden in 2021.