Van der Does: 'Een fantastische dag'

ERMELO – Maandag ontving Stichting Schapedrift een cheque van 25.000 euro bedoeld voor de aanschaf van een duurzame, elektrische shovel. De donatie komt van The Vanneau Foundation en Kievhorst Properties B.V..

Voorzitter Ab van der Does nam de cheque in ontvangst. ,,Een fantastische dag,” zegt hij meermaals. Van der Does is vanaf het eerste uur betrokken bij de stichting en hij weet dat er constant geld nodig is om onderhoud te realiseren. Zo is nu de verouderde diesel-uitstotende shovel aan de beurt. Stichting Schapedrift wil, mede vanwege de locatie, zo duurzaam mogelijk werken. ,,Een duurzame, elektrisch aangedreven shovel past daar bij.” Maar daar hangt een pittig prijskaartje aan. Van der Does noemt een bedrag van 70.000 euro. ,,Inmiddels liggen we op koers en we hebben er één besteld!” Er zijn al honderd donaties gedaan.

Financiering

The Vanneau Foundation en Kievhorst Properties B.V helpen met een cheque van 25.000 euro mee om de financiering van deze shovel. Iedereen is er van overtuigd dat de elektrische shovel een enorme verbetering gaat zijn. Van der Does hoopt al in juli met de shovel te kunnen rijden. Dat is niet alleen een verbetering vanwege de dieseldampen. Ook hoeft er dan, mede dankzij de aanwezigheid van zonnepanelen, geen brandstof meer te worden ingekocht.