Organisaties gaan samen onder vlag Steunpunt Financiën

ERMELO - Een nieuwe naam en een nieuw logo, maar de gezichten zijn hetzelfde. Directeur-bestuurder Mathilde Stam onthulde afgelopen woensdag de nieuwe uitstraling van Steunpunt Financiën. Samen met wethouder Sarath Hamstra maakt ze tegelijkertijd een vuist tegen stille armoede. Hoewel Nederland tot een van de de rijkste landen van Europa behoort, is ook hier armoede.

Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat eenoudergezinnen, mensen met een niet-westerse achtergrond, bijstandsontvangers en alleenstaanden onder de 65 jaar een grote kans op ernstige armoede hebben. ,,En stille armoede zien we bijna niet," legt Stam uit. ,,Mensen schamen zich ervoor. Soms krijgen ze financiële ondersteuning uit hun eigen omgeving." Volgens Stam moet er meer de nadruk komen op contact nog voordat echte problemen ontstaan.

Omstandigheden

,,Wij (Steunpunt Financiën) zijn het aanspreekpunt voor inwoners die zich zorgen maken over of hulp willen bij hun financiën,"aldus Stam. Tijdens de contacten wordt niet alleen gekeken naar de huidige financiële situatie, maar er wordt ook gekeken naar de omstandigheden waaruit de problemen zijn ontstaan. Dit wordt natuurlijk enorm aangemoedigd door wethouder Sarath Hamstra die de portefeuille Welzijn heeft.

Vrijwilligers

Het steunpunt is een gezamenlijke vuist tegen (stille) armoede van de samenwerkende partners Humanitas, SchuldhulpMaatje, Welzijn Ermelo en gemeente Ermelo. Die samenwerking is hard nodig met betrekking tot een stijgende vraag van inwoners naar financiële ondersteuning. Daarom zijn de vrijwilligers van het Steunpunt Financiën woensdag stevig in het zonnetje gezet. ,,Het liefst willen we met elkaar voorkomen dat er financiële problemen kunnen ontstaan en dit vereist een actieve, laagdrempelige inzet.”

Inloopspreekuur

Het Steunpunt Financiën is te bereiken via 06-82019703 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De inloopspreekuren zijn op maandagavond van 18.30 uur – 20.00 uur en vrijdagochtend van 10.00 uur – 12.00 uur.