Een pareltje aan wijk West

ERMELO - Op 22 mei, de Internationale Dag van de Biodiversiteit, ondertekenden het Natuur- en Milieuplatform Ermelo (NMP) een samenwerkingsovereenkomst voor het beheer van de Natuurtuin De Zandkamp. ,,Een plan dat vijf jaar geleden begon met het inzaaien van een bloemenweide," vertelt wethouder Ronald van Veen. ,,Vrijwilligers van het NMP en de KNNV Noordwest Veluwe onderhouden inmiddels al enkele jaren deze mooie natuurtuin, echt een pareltje aan de wijk West, in het buitengebied van Telgt."

De gemeente Ermelo en het NMP hebben werkafspraken gemaakt, want het terrein is eigendom van de gemeente Ermelo. Van Veen: ,,We hebben de intentie uitgesproken voor een duurzame samenwerking. Om dit moment te vieren heb ik namens de gemeente aan het bestuur van de Natuurtuin een inheems zadenmengsel cadeau gedaan en hebben we samen een stukje van de natuurtuin ingezaaid." De handen gingen letterlijk uit de mouwen op de dag dat er wereldwijd stil wordt gestaan bij de waarde en rijkdom van het leven op aarde. Het initiatief van de NMP om de de natuurtuin te beheren en hier de biodiversiteit te verhogen levert een mooie bijdrage om zowel in educatieve zin als feitelijk door de bijdrage aan inrichting en het beheer. De gemeente Ermelo bedankt NMP en KNNV hartelijk dat zij dit met hun werk onder de aandacht brengen.

Groenvisie

De aanwezigheid van de natuurtuin sluit aan op de groenvisie van de gemeente. Zowel vanwege participatie als streven naar meer biodiversiteit. De samenwerking tussen gemeente en de stichting is een mooi voorbeeld van burgerparticipatie. Vrijwilligers de Stichting NMP, de KNNV-Noordwest Veluwe en de imkers van bijenstal Onder de Pannen onderhouden de natuurtuin. Het is een mooi gebied dat doorkruist wordt door het klompenpad Pelserpad. Wandelaars maken vaak een stop om op de bankjes even te genieten van de rust, bloemenpracht en het uitzicht over het water. Ook fotografen zijn op zoek naar mooie planten en dieren.