Gijs van Diest en Henk van Winkoop in actie voor Ghana

ERMELO - Gijs van Diest en Henk van Winkoop gaan een Muskathlon lopen in Ghana. Het doel van deze muskathlon is dat zij, samen met ongeveer 80 deelnemers, de strijd aangaan tegen extreme armoede. Hierbij ligt de focus op de armoede onder kinderen in Ghana.

De grootste uitdagingen in het noorden van Ghana zijn het gebrek aan schoon water en de enorme droogte. Er is weinig tot geen stromend water en de bevolking is afhankelijk van water uit troebele stilstaande plassen. De meest voorkomende ziektes zijn: diarree, malaria, huiduitslag, dysenterie en ooginfecties. Deze problematiek is voor Van Diest en Van Winkoop ver van hun bed. Maar door de aanmelding voor het Compassie project zijn ze zich hier meer in gaan verdiepen. Daarnaast trainen ze om straks fit aan de start te verschijnen. De Ermeloërs hebben wel kilometers in de benen, maar nog nooit een marathon gelopen.

Acties

Maar er moet ook geld ingezameld worden. ,,Het streefbedrag is 10.000 euro per persoon,” vertelt Gijs van Diest. ,,Hiervoor hebben we al een aantal acties georganiseerd. Nu hebben we nog een benefietconcert gepland staan in samenwerking met Matthijn Buwalda. Die is op donderdag 15 juni. De deuren van het Kerkelijk Centrum aan de Jeugdkant 16 gaan open om 20:00 uur. Het concert begint om 20:30 uur tot 22:30 uur. ,,Hier zijn wel tickets voor nodig die je kunt kopen via deze link,” aldus Van Diest. De mannen hopen natuurlijk op een volle zaal.

Slachtoffer

Tijdens de Muskathlon-week worden Gijs van Diest en Henk van Winkoop blootgesteld aan de rauwe werkelijkheid van extreme armoede Ghana. En zoals altijd zijn kinderen het eerste en grootste slachtoffer van armoede. Daar zijn ze straks getuige van. De mannen gaan ook zien hoe de lokale kerk een verschil maakt voor mensen in grote nood. In de projecten van Compassion worden de kinderen beschermd en krijgen ze toegang tot goed onderwijs en extra lessen, zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandige, liefdevolle jongeren. Meer informatie over het concert en het bestellen van kaarten, klik hier.