Ouderen genieten van feestelijk programma

ERMELO - Het is feest in woonzorgcentrum De Amaniet. Bewoners en medewerkers vieren deze week het tienjarig bestaan van dit complex. Vanmiddag werd een schilderij onthuld, als start van alle feestelijkheden, dat kunstenaar Arnold van Verseveld maakte met een aantal bewoners. En dat feestelijke moment ging gepaard met het zingen van het bewonerslied.

Natuurlijk hield locatiemanager Astrid Sneevliet een toespraak en werd er geproost op het jubileum. In het woonzorgcentrum gebeurt veel voor de bewoners. Zo werd zaterdag een ‘Belevingstuin’ geopend. Deze tuin past bij het zorgbeleid binnen de organisatie. De medewerkers willen zo met extra zintuiglijke prikkels ziekteprocessen als Alzheimer vertragen. In De Amaniet wonen veel dementerende ouderen en de Belevingstuin zorgt voor extra prikkeling van de zintuigen. Zo kan men ruiken, voelen en vooral genieten van planten en vruchten, van fruitbomen maar ook van groenten in de moestuinbak. 

Feestprogramma

Het is de hele week feest in De Amaniet. Dinsdag wordt er een muzikaal optreden verzorgd door de band Plezier in Muziek. Ook zal er een roofvogelshow zijn. Woensdag staat een bezoek aan kasteel Staverden gepland en donderdag is de mircofoon voor Arda's Angels en Jazzy.