Hoe leefden bewoners van de Veluwe in de prehistorie?

ERMELO – Het is vakantie en voor iedereen die in eigen land blijft is er de optie om een tijdreis te maken. In Museum Het Pakhuis kunnen bezoekers woensdag 12 juli een duik in het verleden nemen. Hoe leefden de mensen in de steentijd?  

Prehistorie-educator Lucia Ros neemt mensen mee naar de midden steentijd, dé tijd van de jagers-verzamelaars. Je kunt zien, ruiken en voelen hoe onze voorouders hebben geleefd. Hoe maakten ze een vuurtje en wat voor spelletjes werden er gespeeld? Ros gaat graag op ‘steentijdsafarie’ met haar zelfgelooide huiden en gereedschappen uit een ver verleden.

Rituelen

In Museum Het Pakhuis ontdekken bezoekers dat op Ermelose bodem al vroege bewoning plaatsvond. Bewoners van de Veluwe bouwden hier hun bestaan op en begroeven er hun doden. De grafheuvels zijn kenmerkend in het landschap en herbergen bijzondere verhalen over lang vervlogen tijden en rituelen. Wie hier alles over wil weten kan woensdag terecht in het museum. Tijdens de vakantie is er van alles te beleven. Er is een compleet zomerprogramma. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van half 11 tot half 5. www.hetpakhuisermelo.nl