'Klankkast' zorgt ervoor dat geluiden harder binnenkomen

ERMELO - Bewoners van het appartementencomplex aan het Raadhuisplein hopen op een skateverbod. Ook vindt men het niet gewenst dat er meer horeca-bedrijvigheid komt op dit plein. De overlast van skates verstoort al jaren het woongenot en de nachtrust.

Het is een onderwerp dat al langer speelt. De klachten van omwonenden werden drie jaar geleden al afgegeven. Volgens de betrokkenen is er door de herinrichting van het plein enkele jaren geleden meer bestrating dan voorheen. Hierdoor wordt het plein een ‘klankkast’ en komende de geluiden harder binnen. Vorige maand hebben omwonenden nogmaals een brief aan het college gestuurd, dit naar aanleiding van het voornemen de APV te herzien. Om een skateverbod in te voeren is een wijziging van de APV namelijk noodzakelijk. Hierin kan de raad het college de bevoegdheid geven om wegen of weggedeelten aan te wijzen waar het verboden is te skaten. De bewoners pleiten voor een echte skatebaan elders in het dorp. De gemeente Ermelo wijst erop dat er ruimte is om te staten bij sportcentrum Calluna. De woordvoerder van de gemeente laat weten dat er in het verleden al met betrokkenen gesproken is. ‘Hun punt is duidelijk.’

Skategelegenheid 

Voor de zomervakantie zijn er overigens ook gesprekken gevoerd met jongeren, de skatende jeugd, die het zeer op prijs stellen als er een nieuw skatepark zou komen. Het skatepark op het terrein van sportcentrum Calluna wordt immers samen met het sportcentrum gesloopt. Als deze plek er niet meer is, zal er geen skategelegenheid meer zijn in Ermelo.