Zes teams als 'smaakmakers' op foodtruckfestival

ERMELO - Ronald van der Wal en vriend Jorn wisten zaterdag de titel EK BBQ naar zich toe te trekken. Chefkok Efraim de Leeuw (De DorpsKamer) mocht dit bekend maken. ,,Het verschil met de nummer twee was minimaal,” vertelde De Leeuw. ,,Ze eindigden slechts een half puntje boven de nummers twee: Stoffel en Wim Verploeg.

Zes teams deden mee aan de eerste BBQ-competitie tijdens het zeer succesvolle Eat N Beat. De organisatoren van dit foodtruckfestijn bedachten dit wedstrijdelement als ‘smaakmaker’ tijdens het festival dat ’s middags toch al in het teken staat van lekker eten, lekker drinken, genieten en relaxen.

BBQ en beats

Zes koppels begonnen zaterdagmiddag enthousiast met het voorbereiden van de verschillende gerechten. Vooral de visbaars en gamba’s zorgden voor de nodige stress. De teams mochten gebruik maken van de kruidenwinkel van Van Beekum specerijen. Dit Harderwijkse bedrijf was ook vertegenwoordigd in de jury door John Dooijewaard. Ook Weber was, met jurylid Tamara Dijkstra, van de partij. Zij kregen mooie gerechtjes voorgeschoteld. ,,Het was echt super, goed georganiseerd,” vertelde Wim Verploeg. Voor hem was het de eerste keer dat hij meedeed aan een bbq-competitie. Vader en zoon Verploeg zaten fanatiek in de wedstrijd. ,,We kunnen elkaar flink gek maken,” zo meldden ze. Ook Ronald van der Wal vond het competitieve element ontzettend leuk. ,,Het is low-key en vooral leuk in je eigen dorp, met al je vrienden en familie. Het is echt een feestje.” Zeker als je dan ook de beker in ontvangst mag nemen. Op ’t Weitje zorgden de beats voor beweging. Toch was het vooral ook een weerzien na een lange zomer. Cocktails, broodjes, gerechtjes, alles vond gretig aftrek. En wanneer er iets meer regen viel dan een paar spatjes werd er geschuild onder de verschillende tenten. Na drie jaar van afwezigheid vanwege corona was Eat N Beat weer terug. En dat wist het publiek, dat in grote getale was gekomen, zeker te waarderen.