'Die battle-ring was echt geweldig'

ERMELO - Yara Rashedy vertelt tijdens Ermelo Draait Door over haar tv ervaring bij The Voice Kids, de enorm populaire talentenjacht van RTL4. Yara maakte deel uit van het team dat gecoachte werd door Angela Groothuizen.

Yara mocht auditie doen met een liveband op het grote podium tijdens de Blind Auditions en zowel Marco Borsato als Angela Groothuizen draaide de stoel waarbij ze kozen voor de Ermelose op basis van haar vertolking van Believe van Ella Henderson. ,,Ik heb enorm veel geleerd," vertelt Yara, die zich momenteel stort op haar studie. Ze zit op het Christelijk College Groevenbeek. ,,Ik hoef niet zo nodig naar het conservatorium, maar zingen is voor mij wel belangrijk." Na The Blind Auditions mocht Yara door naar The Battle. ,,Die battle-ring was echt geweldig," vertelt het Ermelose talent. ,,En Angela is súperlief." Het team dat gecoachte werd door de vroegere zangeres van de Dolly Dots heeft nog frequent contact en soms komen ze nog bij elkaar. Angela Groothuizen blijft haar pupillen op de voet volgen. Dat blijkt ook uit de reactie van de zangeres op de tweet van Yara, die meldde dat ze gaat optreden tijdens ErmeloDraaitDoor(EDD). 'Yara is een uitzonderlijk talent met een prachtige stem!' reageerde ze.
Binnenkort staat Yara ook op het podium tijdens Fête de la Musique, maar op 5 juni is ze te horen en te zien tijdens Ermelo Draait Door. Ze zingt het nummer Turning Tables van Adele. ,,Dit nummer past heel goed bij mijn stem en ik hou van die kopstem," aldus Yara. Ze schuift op 5 juni ook aan tafel voor een persoonlijk interview. ,,Tijdens de periode van The Voice Kids kon ik geen interview geven, maar nu kan dat wel. En op tv zie je maar een klein stukje van alles wat er gebeurt. Het is een prachtige ervaring."