Groenere toekomst

ERMELO - In de Week van Duurzaamheid, die plaatsvindt van 7 tot en met 14 oktober, staat regio Noord Veluwe in het teken van een groenere toekomst. Gedurende deze speciale week gaat de regio extra aandacht besteden aan duurzaamheid met diverse initiatieven en activiteiten. Dit biedt inwoners de kans om meer te leren over dit belangrijke thema. De activiteiten zijn gericht op het creëren van bewustwording voor een milieuvriendelijke leefomgeving.

Het hoofddoel van de Week van Duurzaamheid is bewustwording creëren. De regio wil bewoners aanmoedigen en handvatten geven om duurzame keuzes te maken. Dit is belangrijk omdat de ecologische voetafdruk op deze manier verminderd wordt. Op den duur zal hierdoor de leefomgeving en de kwaliteit van leven verbeteren. Zo leiden kleine tips of aanpassingen op het gebied van bijvoorbeeld energiebesparing, ook tot het besparen van geld.

Duurzaamheidsmarkt Huis & Tuin

De energie- en tuinoaches van de gemeente Ermelo organiseren op 7 oktober (10.00-16.00 uur) een Duurzaamheidsmarkt in het Triadegebouw. Met lokale organisaties, initiatieven en verschillende activiteiten die voorlichting geven over o.a. isolatiemateriaal, regentonnen, groene daken en regenwateropslag. De coaches geven praktische tips en ondersteunen bij het aanvragen van subsidies. Vraag meteen een gratis advies gesprek aan voor eigen huis of tuin en ontvang een gratis presentje.

De regionale activiteiten lopen uiteen zodat er voor ieder wat wils is. Neem deel aan een tuinworkshop of laat kapotte apparaten/kleding/meubels laten repareren in een Repair Café. Klik hier voor een compleet overzicht van de activiteiten die gepland staan tijdens de Week van Duurzaamheid. Regio Noord Veluwe nodigt iedereen uit om actief deel te nemen aan de Week van Duurzaamheid. Om zo samen bij te dragen aan een groenere en duurzamere regio. Meer informatie over het programma en de activiteiten zijn hier te vinden.