Organisatie druk met alle voorbereidingen

ERMELO - De inschrijving voor de tweede Kwist is vandaag van start te gaan. Honderden mensen speelden in maart mee aan deze enerverende dorpsquiz. Nu maakt iedereen zich op voor het vervolg. De organisatie is druk met het bedenken van vragen en opdrachten. ,,Nog spannender en moeilijker," zegt Bert Onderweegs, een van de initiatiefnemers. ,,De lat ligt hoog!" 

Op 22 maart 2024 wordt de tweede editie gespeeld. De eerste teams hebben zich ook al ingeschreven. Natuurlijk zal het winnende team van dit jaar de titel verdedigen. Het concept is vergelijkbaar met een pubquiz, je speelt met een team. De locatie waarvanuit deelnemers spelen mogen ze zelf bedenken. ,,Je kunt meedoen met je familie, met de straat, de kerk of bijvoorbeeld de sportvereniging. Je mag zelf een team samenstellen,” vertelt een van de initiatiefnemers Roelie Bakker. Elk team, bestaande uit minimaal tien mensen, krijgt een boekwerk vol vragen over de dorpsgeschiedenis, maar ook breinbrekers, sportvragen en de actualiteit zitten erin verwerkt. Ook zijn er doe-opdrachten en vragen waarvoor men speciale locaties moet bezoeken. Bakker:,,Je mag alles opzoeken en iedereen bellen.” 

Inschrijving

De website dekwistermelo.nl telt al terug. Over 176 dagen wordt de Kwist gespeeld. ,,Een aantal teams had zich dit jaar uitmuntend voorbereid, niet wetende wat er van hen verwacht werd," vertelt Gert Hofsink namens de organisatie. ,,Nu zijn de deelnemers van afgelopen jaar gewaarschuwd." Ze krijgen 100 vragen en opdrachten. De antwoorden op de vragen moeten dezelfde avond om uiterlijk om half twaalf ’s avonds weer ingeleverd worden. ,,Alles mag worden opgezocht op internet,” vertelt Angelique Verwey, die ook deel uit maakt van het Kwistteam. ,,Maar veel vragen zijn daar niet te vinden." Zeker is dat het weer een feestje wordt. Op de website zijn ook de vragen van afgelopen editie te vinden. Inschrijven kan ook. Ga naar www.dekwistermelo.nl