Intocht met verrassingen

ERMELO – Ze zijn er allemaal weer bij: Hoofdpiet, Tante Jo en natuurlijk Sinterklaas. Ook komen er een heleboel roetveegpieten mee op 18 november. Dit jaar komt er nog iemand mee: Schattepiet! En juist die piet heeft nog een verrassing in petto.

Op zaterdag 18 november is het feest. Vanaf 13.45 uur trappen de dansers van GV Sparta af op het Raadhuisplein. Daar start ook de optocht door het dorp. Per koets zal Sinterklaas, vergezeld door burgemeester Hans van Daalen, door het centrum gaan. Er wordt gestopt op het Pauwenplein. Daarna gaat de stoet door naar het Molenaarsplein.
In de stoet rijdt ook de Plus Pepernotenbus weer mee. Ondernemer Sander Berntsen heeft ervoor gezorgd dat de bus weer gevuld wordt met pepernoten. Ook zijn er weer glutenvrije pepernoten. Die komen van New York Pizza. ,,Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen een fijne intocht hebben!” zegt ondernemer Anne Swart, die sinds vorig jaar Pieten op de fiets laat meerijden om de kinderen te voorzien van glutenvrije pepernoten.

Het Pakjeshuis

Vanaf 14.30 uur start op het Molenaarsplein een (S)interactieve Sinterklaasshow. De intocht van Sinterklaas is spannend tot het laatste moment. Entertainer Rik Menting maakt er op het podium een kinderfeest van. Rond 15.30 uur zullen Sinterklaas en de burgemeester samen het Pakjeshuis openen. Natuurlijk kunnen de kinderen dan ook een kijkje nemen in het Pakjeshuis. Dat is ook het startsein van een Pakjeshuis-programma met workshops en natuurlijk het Sinterklaasontbijt. De intocht wordt georganiseerd door het CentrumManagement en museum Het Pakhuis.